Skip to main content

Toen mijn lagere schoolvriendin, die ik bijna 30 jaar niet gezien had, contact met mij opnam voor een familieshoot hoefde ik niet lang na te denken. Het leek mij geweldig. Ik volgde haar en haar gezin met vier kinderen al wel een tijdje op Instagram, dus ik had al wel gezien dat ze een leuke man en vier bloedjes van kinderen heeft. Als je een beschrijving van een ‘echte’ moeder zou moeten geven, dan denk ik dat Judith aardig in de richting komt, ha, ha. Hardwerkende zelfstandige ondernemer van Hip en Hot, een blogazine voor gezinnen, zelf vier kinderen, een mooi huis, altijd aan het knutselen met de kids, alleen de hond ontbreekt nog volgens mij, maar wie weet. We gingen naar mijn favoriete strandje in Hellevoetsluis.

Natuurlijk licht

Omdat het zaterdagavond regende, hadden we de shoot verplaatst naar zondagochtend, 9.00 uur, zodat de zon nog mooi laag stond en door de bomen gefilterd werd. Natuurlijk licht is zo mooi, maar nog mooier net na zonsopkomst of net voor zonsondergang. Tja, voor mooie foto’s moet je als fotograaf flexibel zijn. Ik raad families altijd aan om een back-up datum te hebben, zodat we bij grauw weer de fotoshoot kunnen verplaatsen. Het is toch zonde om geen gebruik te maken die mooie gouden uurtjes die de zon ons geeft.

Spelletjes

Tijdens mijn cursus moment design heb ik geleerd om het vooral heel gezellig te maken tijdens de fotoshoot. Van te voren had ik wat spelletjes bedacht die we met elkaar konden doen. Op zo’n manier krijg je geen stijve geposeerde foto’s, maar heerlijke gezellige koppies, wachtende kinderen. Jonge kinderen hebben vaak helemaal geen zin om mee te werken, maar geef ze iets te doen, vertel ze een geheim, een opdracht om papa en mama voor de gek te houden en ze doen meteen enthousiast mee. Zo wilde ik, mede omdat Judith en Maak die dag 13 jaar getrouwd waren, een paar foto’s van hen samen maken. Ik had met de kinderen een geheimpje verzonnen. Zij zouden een grote ronde om ons maken, achter de bosjes wachten en ze dan van achter bespringen. Nou dat vonden ze superspannend. Toen ik na afloop welk spelletje ze het leukst vonden konden ze eigenlijk niet kiezen, maar vooral het fluisterspel deed het goed. De kinderen fluisteren van links naar rechts een woord en de ouders moeten raden welk woord het is, maar ik had ze natuurlijk geinstrueerd om lekker gekke en vieze woorden te roepen, tot hilariteit van de kinderen. Kortom, het was een geweldige ochtend. Lijkt het je leuk om ook zo’s familieshoot te doen? Kijk even op mijn contactpagina voor mijn gegevens. Judith schreef trouwens ook een leuke blog over haar ervaringen met mijn manier van gezinsfotografie.

familiefoto's
familiefoto's
familiefoto's aan het strand
familiefoto's aan het water
familiefoto's aan het water
familiefoto's aan het water
familiefoto's aan het water
familiefoto's aan het water
familiefoto's
gezinsfoto's op het strand
gezinsfoto's op het strand
familiefoto's
loveshoot
loveshoot
gezinsfoto's op het strand
gezinsfoto's op het strand

Leave a Reply