Skip to main content

Denk je erover om portretfoto’s te laten maken voor je website en social media?

Boaz Lugten is presentatiecoach en eigenaar van Instrength en helpt al meer dan 10 jaar mensen die zich willen verbeteren in hun presentatieskills. Het mag duidelijk zijn dat hij een sterke mening heeft over hoe hij zichzelf wil presenteren op zijn eigen website en sociale media. Zijn website had ook duidelijk nieuwe content nodig, vooral foto’s van zichzelf die echt uitstralen hoe hij is. Om te leren presenteren moet je best jezelf bloot durven geven en bij Boaz is dat helemaal niet moeilijk. Hij stelt je echt op je gemak, is oprecht geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt en heeft een warme persoonlijkheid. Maar dat straalden de huidige foto’s niet echt uit. De opdracht aan mij als portretfotograaf was dan ook duidelijk:

“Een grote voorraad aan portret- en brandingfoto’s die helder, krachtig, beeldend, authentiek en ontwapenend zijn”.

Mijn werkwijze

Ik heb nagedacht welke settings deze boodschap kunnen uitdragen en we hebben mijn voorstellen samen besproken.

Grote gebouwen, materialen als staal, beton stralen kracht en zelfvertrouwen uit. Natuurlijke settings, zoals bomen, groen in combinatie met een vriendelijk portret kunnen ontwapenend zijn. Ook aller daagse settings, zoals op het terras met een kopje koffie, zittend op een bank, wandelend op straat, achter een laptop of aan de telefoon zijn authentiek. Voor het beeldende deel hebben we gebruik gemaakt van echte kunstwerken maar ook hebben we de omgeving goed gebruikt om een boodschap over te brengen, zoals muurschilderingen, borden en de markt. Zo gezegd, zo gedaan. Corona gooide even roet in het eten, zodat we een keer moesten verzetten, maar afgelopen juni was het dan eindelijk zover. Breda is een heerlijke en fotogenieke stad en de locaties, die Boaz zelf had uitgekozen, bleken perfect te werken.

Nog wat tips

Wat ook een grote hulp bleek te zijn was dat zijn vrouw, Margriet, mee is gegaan tijdens de fotoshoot. Buiten dat het erg handig was dat zij de verschillende outfits en attributen kon dragen bleek dat zij hem heel goed op zijn gemak kon stellen en als ik hem vroeg naar haar te kijken ontspande zijn gezicht meteen. Verschillende outfits meenemen is trouwens echt aan te raden. Zo zijn niet alle foto’s van jezelf in dezelfde kleren en kan je in de zomer en in de winter foto’s van jezelf posten die passen bij het seizoen. Zo post je midden in de winter liever geen foto van jezelf in een zomerjurkje.

Hieronder een paar foto’s van die dag. Ik vond het erg leuk om te doen en volgens mij Boaz ook (zie zijn testimonial).

Dus, kan jouw website ook wel wat nieuwe content gebruiken of wil je professionele foto’s voor je posts op sociale media, dan zie ik je berichtje graag tegemoet. Ook met een klein budget is een zakelijke portret fotoshoot mogelijk.

Testimonial van Boaz:

“Ondanks dat presenteren mij moeiteloos afgaat, vond ik de fotoshoot best even spannend. Maar Kirsten zorgde voor een ontspannen sfeer. Kirsten heeft de goeie momenten weten vast te leggen. Ik ben blij dat ik mijn foto portfolio heb uitgebreid met deze mooie serie foto’s. Zeer bruikbaar voor de zakelijke communicatie op mijn website en social media.”

zakelijke portretfotozakelijke portretfoto

zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto
zakelijke portretfoto

Leave a Reply