Skip to main content

portretfoto eigenaar

Kirstin Kraaijveld


Leuk dat jullie kennis met mij willen maken als bruidsfotograaf! Mijn naam is Kirstin Kraaijveld (vandaar KKfotografie). Ik woon in Hellevoetsluis, samen met mijn heerlijke gezin.  Mijn grote passie is bruidsfotografie en familiefotografie. Het feit dat je van heel dichtbij echte liefde mag vastleggen op een foto vind ik echt iets magisch. Ik ben nu alweer 13 jaar bruidsfotografe en inmiddels mocht ik al meer dan 100 bruidsparen vastleggen.

Voor een mooi overzicht van recent werk raad ik je aan mij toe te voegen op Instagram. (www.instagram.com/kkfotografie/)

Omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen volg ik regelmatig opleidingen. Recent heb ik bijvoorbeeld de opleiding ‘Natuurlijk Licht Fotografie’ afgerond. Fotograferen tijdens het gouden uurtje vind ik geweldig!  Ik heb ook een cursus Moment Design gevolgd bij Heleen Klop en de laatste workshop die ik deed was bij Bertina Bartlet van Bemind Fotografie. Ik denk dat het heel belangrijk is om jezelf regelmatig uit te dagen, nieuwe inspiratie op te doen, omdat je anders de kans hebt in een soort automatisme te vervallen. 

Foto’s met echte emoties

Niet iedereen is gewend om fotomodel te zijn. Daardoor ben je misschien geneigd om statisch op de foto te gaan. Het voelt voor de meeste stelletjes toch vreemd om voor de camera te poseren. Hierdoor zou het kunnen dat de foto’s te statisch, formeel of geposeerd worden.

De mooiste reportages zijn die waar de echte emoties in beeld worden gevangen. Om oprechte emoties op foto vast te kunnen leggen maak ik gebruik van ‘Moment Design’ technieken. Hiervoor heb ik ook een opleiding gevolgd. Door het stellen van persoonlijke vragen en het geven van kleine opdrachtjes zorgen we er samen voor dat echte emoties worden opgeroepen. Deze kan ik dan op een ongedwongen manier vastleggen op camera. Ik vraag bijvoorbeeld om elkaar te vertellen waarom je voor altijd bij elkaar wilt blijven, of waar je bij de ander voor gevallen bent. 

Als jullie op zoek zijn naar een ongedwongen, spontane en journalistieke bruidsfotograaf, dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres; op de achtergrond waar nodig, aanwezig als het moet. Graag nodig ik jullie uit om mijn bruidsportfolio te bekijken voor een indruk van mijn werk. Of misschien wil je welk graag mooie familiefoto’s, bekijk dan mijn familieportfolio