Skip to main content

Trouwen in Corona-tijd waarom zou je het wél doen?

Nu Corona alweer een jaar onder ons is, tijd voor een update. Hoewel het afgelopen zomer beter leek te gaan met de besmettingscijfers, lijkt het erop dat het allemaal langer gaat duren dan we dachten. Dan veel bruidsparen dachten. Hoewel vele bruidsparen om begrijpelijke redenen hun bruiloft hebben verzet, en soms een tweede keer hebben verzet, zijn er ook bruidsparen die de uitdaging zijn aangegaan en toch zijn getrouwd in Corona-tijd. Zo ook dit mooie en lieve stel. De reden mag duidelijk zijn, de bruid stond op het punt een mooi kindje in de wereld te brengen.

Wat kan wel als je wilt trouwen in Corona-tijd?

Hoewel de maatregelen steeds wijzigen, zijn een aantal dingen gelijk gebleven. Waar draait trouwen eigenlijk om? Of liefde natuurlijk. Liefde tussen twee mensen, liefde van vrienden en familie voor het bruidspaar. En dat is niet anders in Corona-tijd. In het Gemeentehuis van Rotterdam was iedereen een beetje onwennig, want het was de eerste dag dat mondkapjes verplicht waren in openbare gebouwen. Nadat de familie zich op 1,5 meter afstand had geïnstalleerd, mocht het bruidspaar zonder mondkapjes de ruimte betreden. Iets wat toch wel fijn is voor de foto’s. De ceremonie was precies zoals anders, met als verschil dat de ambtenaar geen hand gaf uiteraard. Ook het feliciteren van de familie kon niet op het gemeentehuis gebeuren, maar moest worden uitgesteld.

Gemeentehuis Rotterdam

Wat is het gemeentehuis in Rotterdam toch schitterend! Gelukkig mochten we gewoon foto’s maken rond het gebouw dat nog niet zo lang mooi gerestaureerd is. Zo fotogeniek, altijd weer een feestje om in Rotterdam te mogen fotograferen. Gelukkig mocht de horeca op die dag nog open en dus gingen we na de huwelijksceremonie naar een restaurant, waar we ook nog mooie foto’s konden maken. Kortom een hele geslaagde dag. Dus tegen wie zegt dat trouwen in Corona-tijd niet leuk is, zeg ik: Ga de uitdaging aan!

coronabruiloftcoronabruiloftzwangere bruid

gemeentehuis Rotterdambeloften voorlezende kus

coronabruiloftbruidsreportagebruidspaarcoronabruid

bruidspaar op steigerbruidspaar op steigerzwangere bruid

Leave a Reply