Hollandse zomerbruiloft in Hellevoetsluis

Trouwen in augustus, dan kan je mooi weer verwachten en dat was het gelukkig ook. Gelukkig waren er ook wolken, dat geeft van die mooie echte “Hollandse” luchten. Maar voor Tjeerd en Lianne was dat niet het belangrijkste van de dag. Vandaag zouden ze gaan trouwen en hun twee meiden zouden er bijzijn. Daar ging het natuurlijk om. Tjeerd was best wel zenuwachtig toen ik bij zijn huis verscheen. Hij had dan ook de zorg voor de aankleding van de twee meisjes. Maar mama had alles al netjes klaar gehangen. Na wat heen en weer geknoop met de stropdas; Tjeerds vader vond een andere knoop mooier, werd er gekozen voor een kleine klassieke knoop. Nu waren we klaar. O nee, waar zijn nou de sokken van de bruidegom? Gelukkig had Tjeerds vader dezelfde sokken dus die mocht Tjeerd lenen. Gek toch hoe je hersens van de stress gekke dingen gaan doen.

Toen naar de bruid. Gelukkig waren bruid en bruidegom niet te ver uit elkaar voor het aankleden. Dan geeft mij mooi de gelegenheid om op beide locaties foto’s te maken. Als dat niet mogelijk is, dan ben ik blij als ik kan terugvallen op een bevriende fotografe, Mariska Kleij, die dan soms voor mij bij de bruidegom foto’s gaat maken. Het is toch zonde als één van de twee geen beeldmateriaal heeft van de ochtend.

Fotoreportage

Voor de fotoreportage hadden we in eerste instantie Zuidland en de Oude Vesting in Hellevoetsluis uitgekozen, maar onderweg naar de bruid zag ik een hele mooie oude herenboerderij met een schitterende wilde bloementuin met zonnebloemen ertussen. Dit soort dingen gebeuren bijna altijd: ik zie onderweg spontaan iets moois en daar maken we dan de leukste foto’s. Natuurlijk heb ik eerst even gevraagd aan de eigenaar of het goed was als ik foto’s in de tuin zou maken. Ik zeg altijd tegen een bruidspaar: Betaal niet voor en dure fotolocatie, tenzij je in de winter trouwt natuurlijk. Er zijn zoveel mooie plekjes in Nederland. Zo gezegd zo gedaan. De boerderijpoes vond de jurk van Lianne wel  een lekker zacht plekje! Gelukkig was ze schoon. Toen we naar Hellevoetsluis reden via de polder moesten we gewoon even stoppen om een foto met die mooie luchten te maken.

Vesting Hellevoetsluis

De vesting van Hellevoetsluis blijft een mooie fotolocatie, de bootjes, de vuurtoren, de oude muren blijven erg fotogeniek. Ook de trouwlocatie Fortezza is erg mooi. De ceremonie kan gehouden worden met uitzicht op de haven en boven in het pand is een gezellige privéruimte waar gedineerd kan worden. Omdat het vandaag zulk heerlijk weer was, kon de borrel gewoon buiten gehouden worden. Tjeerd en Lianne, het was een feest bij jullie mooie bruiloft te mogen zijn.

bruidegom
bruidsjurk aandoen
bruidsmeisje aankleden
moeder doet ketting om bij dochter
trouwen eerste ontmoeting
trouwfoto Zuidland
trouwfoto Zuidland
trouwfoto Zuidland
trouwfoto oude boerderij
bruidsfoto zonnebloemen
bruidsfoto zonnebloemen
trouwfoto Hollandse luchten
trouwfoto Hollandse luchten
trouwfoto Hollandse luchten
trouwfoto vesting Hellevoetsluis
bruidspaar in de haven
bruidsboeket
bruidspaar in de haven
trouwfoto vesting Hellevoetsluis
huwelijksceremonie Fortezza Hellevoetsluis
bruidsmeisje
huwelijksceremonie Fortezza Hellevoetsluis
proosten na huwelijk Fortezza Hellevoetsluis

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply