Avondzon

Een tijdje geleden postte ik op Instagram wat foto’s van mijn dochter tijdens het ‘Golden Hour’ in een graanveld bij mij in de buurt. Andrea, die al eens eerder bij mij was geweest voor zwangerschapsfoto’s wilde ook graag zulke foto’s met haar inmiddels uitgebreide gezin. Ik kon haar overhalen tijden golden hour (20.30-21.30 uur)naar Hellevoetsluis te komen. Ze hadden geluk want die week waren een aantal graanvelden al geoogst, maar ik had er nog eentje gevonden en ook het weer werkte mee. We hadden een heldere lucht met een heerlijke avondzon. Dat beloofde een fijne shoot te worden. Tiago maakte zich nog wel zorgen over voorbij rijdende boeren. Mochten we wel in het graanveld staan? Daar had hij wel een puntje, maar ze reden gelukkig allemaal door.

Styling

Ik word er persoonlijk altijd erg gelukkig van als klanten een duidelijk beeld hebben van wat ze willen. Dit gezin hoefde ik geen stylingtips te geven. De jongens hadden allebei een bruine broek met wit overhemd aan, Valentina een wit jurkje en een mooi lint in haar lange haar en Andrea had speciaal voor de fotoreportage een mooie jurk in natuurlijke tint gekocht. Het is vaak een kleine moeite om kleding op elkaar af te stemmen, maar het resultaat is er zoveel mooier door. In een natuurlijk setting adviseer ik meestal natuurlijk kleuren, creme, bruin, oranje, blauw. oud-groen enz.

Nabewerking

Nabewerking is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Natuurlijk probeer je de originele foto (SOOC) ze goed mogelijk belicht te maken, maar in de nabewerking kan je de foto eigen maken, jouw kenmerkende bewerking toevoegen, zodat je foto’s herkenbaar worden. Ook kan je van een reportage één geheel maken. Hoewel het bij een ondergaande zon lastig is, het licht verandert dan namelijk in een heel snel tempo (dat kan je ook in de volgorde van de foto’s hieronder mooi zien), probeer ik er toch altijd een mooi geheel van te maken. Soms zijn foto’s in zwart-wit echt een meerwaarde, maar bij het gouden uurtje vindt ik de kleuren zo mooi dat ik hier vaak toch vanaf zie.

kinderen in avondzon

loveshoot in graanveld

loveshoot in graanveldmeisje in graanveld

gezinsreportage bij avondzon

moeder en dochter in graanveldmeisje in graanveldmoeder en dochter in graanveld

gezinsfoto's bij avondzonkinderen in golden hourmeisje in graanveldkinderen in graanveld

moeder en dochter bij avondzonloveshoot golden hourlovehoot golden hourlovehoot golden hour

Leave a Reply