De mens achter KKfotografie


Leuk dat jullie kennis met mij willen maken als bruidsfotograaf! Mijn naam is Kirstin Kraaijveld (vandaar KKfotografie). Ik woon in Hellevoetsluis, samen met mijn prachtige gezin.  Mijn grote passie is bruidsfotografie. Het feit dat je van heel dichtbij echte liefde mag vastleggen op een foto vind ik echt iets magisch. Ik ben nu alweer 11 jaar bruidsfotograaf.

Omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen volg ik regelmatig opleidingen. Recent heb ik bijvoorbeeld de opleiding ‘Natuurlijk Licht Fotografie’ afgerond. Ik heb ook een cursus Moment Design gevolgd bij Heleen Klop. 

Foto’s met echte emoties

Niet iedereen is gewend om fotomodel te zijn. Daardoor ben je misschien geneigd om statisch op de foto te gaan. Het voelt voor de meeste bruidsparen toch vreemd om voor de camera te poseren. Hierdoor zou het kunnen dat de foto’s te statisch, formeel of geposeerd worden.

De mooiste reportages zijn die waar de echte emoties in beeld worden gevangen.  Om oprechte emoties op foto vast te kunnen leggen maak ik gebruik van ‘Moment Design’ technieken. Hiervoor heb ik ook een opleiding gevolgd. Door het stellen van persoonlijke vragen en het geven van kleine opdrachtjes zorgen we er samen voor dat echte emoties worden opgeroepen. Deze kan ik dan op een ongedwongen manier vastleggen op camera. Ik vraag bijvoorbeeld om elkaar te vertellen waarom je voor altijd bij elkaar wilt blijven, of waar je bij de ander voor gevallen bent. 

Als jullie op zoek zijn naar een ongedwongen, spontane en journalistieke bruidsfotograaf,  dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres; op de achtergrond waar nodig, aanwezig als het moet.  Graag nodig ik jullie uit om mijn portfolio te bekijken voor een indruk van mijn werk.

kirstin Kraaijveld bruidsfotograaf uit Hellevoetsluis in Zuid-Holland