Trouwauto, van oldtimer tot racemonster…

trouwauto

De juiste trouwauto is belangrijker dan je misschien denkt

De trouwauto, vaak een van de blikvangers van je trouwdag. Je moet die bruidegoms eens zien stralen als ze niet alleen de vrouw van hun dromen in een prachtige jurk zien, maar ook nog eens in de auto van hu dromen mogen rijden!

Je trouwreportage wordt vaak extra mooi als details op elkaar zijn afgestemd. Zo is ook de trouwauto een belangrijke eye-catcher op verschillende foto momenten. Daarom is het heel belangrijk dat jullie een trouwauto kiezen die bij jullie past.

Ik stelde een aantal vragen aan Jan en Corry Camps, eigenaars van een verhuurbedrijf van trouwauto’s www.trouwinjedroomauto.nl Hoe zijn zij begonnen? Jan en Corry hadden ooit een oldtimer aangeschaft. Deze werd door vrienden en familie vaak gebruikt als trouwauto.  Toen besloten ze deze ook voor bruiloften te gaan verhuren. Van het een kwam het ander en nu verhuren ze al een aantal jaren een groot assortiment trouwauto’s op hun site www.trouwinjedroomauto.nl

Keuzestress? Nee toch, luxeprobleem!

Waar begin je als je wilt oriënteren voor een trouwauto?  De bruid natuurlijk bij de stijl van je bruiloft, de bruidegom bij de auto die hij altijd al had willen hebben… Alvast een mooi moment om samen een goed gesprek te hebben 😉

Is het een klassiek of moderne bruiloft, oldtimer of sportauto, waar hou je van? Maar budget is ook niet onbelangrijk, want je kunt auto’s huren vanaf € 250 tot € 2.500,–.  Als je iets exclusiefs wilt, betaal je daar misschien wel iets meer voor, maar dat is vaak de investering dubbel en dwars waard!

Als sardientjes in een blik?

Waar moet je op letten als bruidspaar? Volgens Corry moet de kleur van de auto natuurlijk passen bij de bruidskleding en de eventuele themakleur van de dag. Dit maakt het geheel tot een mooi plaatje wat je ook weer in de reportage terugziet. Ook niet onbelangrijk is goed te kijken of je met je trouwjurk wel in de auto past.

Het zou erg jammer en gênant zijn als je jezelf in de auto moet proppen. Leuk zo’n plaatje waarin jullie als twee sardientjes in blik aan komen rijden bij het gemeentehuis. Dus als je als vrouw het uitkiezen van de trouwauto helemaal aan je toekomstige husband overlaat is het misschien niet onverstandig hem iets te vertellen over het formaat van je… jurk. Jouw formaat kent hij al natuurlijk 😉

Wel of geen chauffeur?

Dit is heel persoonlijk. Volgens Jan zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om geen chauffeur te huren, omdat het heerlijk is om op zo’n drukke dag even lekker samen in de auto te kletsen. Aan de andere kant brengt dit misschien ook wel weer wat stress met zich mee: Je hebt toch vaak een peperdure auto te besturen en heel te houden. Het is verstandig om, als jullie gaan kijken naar jullie potentiele trouwauto, een proefritje te maken, zo leer je de auto kennen en is het op de bewuste dag allemaal net iets minder spannend.

Accessoires

Vaak is het mogelijk om een nummerplaat erbij te laten maken met de trouwdatum. Dit ziet er erg grappig uit. De trend voor wat betreft versiering: Geen grote boeketten meer, maar subtiele versieringen, lintjes, kleine bloempjes. Het zit ‘m in de details.

Trouwautotrend voor 2017 – Vintage

Corry vertelt me dat de oldtimer weer erg populair is, zeker nu de vintagestyle bruiloften uit Amerika zijn overgewaaid naar Nederland. Dus bruidsparen, ga op tijd op zoek naar de trouwauto van jullie dromen!trouwauto

Leave a Reply